Vurederer du på å isolere kjelleren? Å bygge ut kjelleren kan være et utfordrende prosjekt. Det er viktig å tenke på at drenering, ventilasjon og avløp blir utført korrekt. Når du skal bygge ut kjelleren er det viktig å starte planleggingen tidlig. Mange tror man skal isolere kjelleren på innsiden, noe som er betraktelig lettere enn å grave rundt hele bygningen. Isolerer du på innsiden kan du derimot få problemer med kondens og fukt. Den innvendige isolasjonen kan hindre den varme luften til å tørke ut eventuell fukt som finnes i veggen. Dette kan gi grobunn for mugg- og råtesopp.

Finnes det ikke mulighet for å legge isolasjon på utsiden?

Da finnes det løsninger for å isolere innvendig. Det er ikke ideelt eller risikofritt, men må man, så må man. Det er da mulig å bygge nye vegger på innsiden av ytterveggene med en liten glip på omtrent 5 cm. mellom. Du kan da installere en avfukter som trekker ut fuktig luft og blåser inn tørr luft. Disse trekker heldigvis ikke så mye støm.