Vurderer du å pusse opp badet ditt?  Baderommet er et av de viktigste rommene i boligen din. Her kommer noen punkter det er viktig å huske på! Punktene under viser hvorfor det er så utrolig viktig å velge dyktige håndtverkere til å hjelpe deg. Da unngår du de største feilene.

Lag en plan

Skriv gjerne en huske- eller ønskeliste over stil, design og hvilke typer innredning du ønsker. Frittstående, eller vegghengende toalett? Dusjkabinett, badekar, enkel eller dobbel vask? Rundt, eller firkantet speil, stort eller lite? Oppbevaringsplass? Du kan finne mange gode ideer og løsninger ved å søke litt på nett.

Invester i et rør i rør system 

Med et slikt nytt type system er det mulig å skifte rør senere uten å måtte åpne vegger og gulv. Noe som gjør at du kan unngå ekstra utgifter til unødvendig rehabilitering.

Unngå vannskader med et tett bad

Når man pusser opp bad er det viktig å huske at det skal legges membran. Ofte brukes baderoms plater i kombinasjon med skjøtebånd og lim. 

sjekkliste oppussing baderom

Sjekk tilstand på rør og sluk

Pusser du opp et eldre baderom bør du få en rørlegger til å gå over rørene og sjekke at alt er i orden. Bør noe skiftes ut?

Få arbeidet dokumentert

Når arbeidet er utført er det viktig å sikre seg at det blir dokumentert. Spesielt med tanke på rørleggerarbeid og det elektriske. Slik dokumentasjon er greit å ha. Da har du bevis på at du har anvendt autoriserte håndverkere og at alt arbeidet skal være utført i henhold til gjeldende standarer. Nå om dagen lagres ofte slik dokumentasjon elektronisk.