Vurederer du på å isolere kjelleren? Å bygge ut kjelleren kan være et utfordrende prosjekt. Det er viktig å tenke på at drenering, ventilasjon og avløp blir utført korrekt. 

 

 

Planlegg i god tid

Når du skal bygge ut kjelleren er det viktig å starte planleggingen tidlig.

Vær prisbevisst

Her hjelper det med god planlegging. Hvilke arbeider kan du gjøre selv? Husk, det er ikke alt du har lov til å gjøre selv, og noe krever riktig kunnskap og kompetanse. 

Isoler helst utvendig

Mange tror man skal isolere kjelleren på innsiden, noe som er betraktelig lettere enn å grave rundt hele bygningen. Isolerer du på innsiden kan du derimot få problemer med kondens og fukt. Den innvendige isolasjonen kan hindre den varme luften til å tørke ut eventuell fukt som finnes i veggen. Dette kan gi grobunn for mugg- og råtesopp. Fukt, råte og muggskader må utbedres før man eventuelt legger isolasjon rundt veggene.

hvordan isolere kjeller

Kan man isolere innvendig?

Da finnes det løsninger for å isolere innvendig. Det er ikke ideelt eller risikofritt, men må man, så må man. Det er da mulig å bygge nye vegger på innsiden av ytterveggene med en liten glip på omtrent 5 cm. mellom. Du kan da installere en avfukter som trekker ut fuktig luft og blåser inn tørr luft. Disse trekker heldigvis ikke så mye støm.

Benytt dyktige håndverkere

Sjekk opp i at håndverke du benytter deg av er godkjent og om tidligere kunder er fornøyd med arbeidet deres Kundevurderinger kan du lese om på forskjellige anbudssider, som for eksempel NyeAnbud.no